Optimism și veselie: culoarea anului 2023 și tendințele în designul de interior

Optimism și veselie: culoarea anului 2023 și tendințele în designul de interior

Institutul Pantone a deliberat, iar noua culoare a anului – Viva Magenta – este menită să aducă optimismul în lumea noastră, greu încercată în ultimii ani. Tendințele în designul de interior se axează pe natură și sustenabilitate – începând de la stilul de amenajare, la construcție în sine.

1. Natura în casa ta
Lasă lumina naturală să pătrundă în casa ta. Aceasta nu numai că va da senzația de spațiu, dar va crea și o atmosferă primitoare, caldă. Folosește elemente de design albe sau oglinzi pentru a maximiza efectul luminii din încăpere.

În ceea ce privește materialele folosite, accentul cade pe lemn, piatră, sticlă și metal în anul 2023. Vedeta anului este lemnul de pin.

2. Sustenabilitate
Casele eficiente energetic sunt vedetele anului. Eficiența energetică se referă la protejarea mediului înconjurător, dar și economia în ceea ce privește factura la utilități. Practic, sustenabilitatea se referă la alegerea materialelor eficiente energetic, de calitate superioară. Pentru ca o locuință să fie cât mai eficientă energetic și, prin urmare, sustenabilă, trebuie să țineți cont de materialele folosite în construcție; calitatea ferestrelor și ușilo și izolația casei.

3. Nuanțe și texturi
Nuanțele vesele și optimiste căștigă teren în fața nuanțelor neutre în acest an, chiar dacă apar doar sub forma unor accente. Tapetul este tot în trend, și pentru că se recomandă să păstrăm natura aproape de noi, vă propunem alegerea unui tapet cu teme din natură (plante, animale). Îndrăznește să creezi chiar și o baie îndrăzneață, în care să folosești tapet special cu modele din natură.

4. Electrocasnice
Electrocasnicele premium, eficiente și elegante sunt în prim plan în acest an. Aragazele sunt înlocuite cu plite cu inducție, iar electrocasnicele încorporate sunt starurile anului. Nici aici nu trebuie să lipsească îndrăzneala, așa că îți recomandăm să nu eziți să alegi electrocasnice colorate, vesele.

Tot un trend al acestui an este conceptul de SMART HOME sau CASĂ INTELIGENTĂ. De aceea, îți recomandăm alegerea unor electrocasnice smart, care să îți facă zilele mai ușoare.

Pe hausa.ro găsești o gamă variată de mobilier, accesorii și electrocasnice premium, într-o gamă variată de modele și culori pe care te invităm să le descoperi. Vei găsi chiar și nuanțe

Specialiștii Hausa îți stau cu drag la dispoziție pentru întrebări și asistență.