Optimism și veselie: culoarea anului 2023 și tendințele în designul de interior

Anul 2023 a adus cu sine noi provocări și proiecte pentru fiecare dintre noi. Odată cu anul, s-au schimbat și tendințele în materie de design interior, dar și culoarea anului. Dacă anul trecut vorbeam despre Very Pery – o culoare dragă nouă, în acest an Viva Magenta își ocupă locul de drept. Află mai multe din noul articol despre tendințele acestui an și cum noua culoare a anului îți poate îmbunătăți starea de spirit.

Sfaturi practice pentru amenajarea bucătăriei tale de vis

Amenajarea unei bucătării este un proces pe cât de complicat, pe atât de plăcut. Având mai mulți factori pe care trebuie să îi luați în calcul, de la mobilier, la alegerea electrocasnicelor și a stilului de amenajare, este important să nu vă grăbiți în luarea acestor decizii.

Sfaturi și idei practice pentru amenajarea dormitorului

Dormitorul este de departe una dintre cele mai importante încăperi din locuință. Fiind spațiul destinat relaxării și odihnei, trebuie să ținem cont în mod special de ambianța pe care o creăm. Amenajarea acestuia se va face în funcție de mărimea spațiului și de forma acestuia, dar și de stilul de amenajare pe care dorim să îl abordăm.

Sfaturi și idei creative pentru amenajarea camerei celor mici

Deși poate părea ușor, amenajarea camerei copilului poate fi o mare provocare. Trebuie să ne asigurăm că îi conturăm un mic univers, care să îi stimuleze creativitatea, dar care să îndeplinească și alte funcții importante. De aceea, spațiul trebuie să fie foarte bine delimitat, astfel încât prichindelul să dispună atât de o zonă pentru odihnă, o zonă de joacă, cât și de o zonă pentru lectură sau teme.

Sfaturi practice pentru amenajarea unui living de tip open space

Livingul este locul în care ne petrecem o mare parte din zi, fie singuri, alături de o ceașcă de cafea și o carte bună, fie în compania prietenilor și familiei. Astfel, importanța amenajării acestui spațiu este cu atât mai mare, cu cât trebuie să armonizăm cât mai bine funcționalitatea și design-ul.

Baia - spațiul de acasă destinat relaxării

Amenajarea băii astfel încât să devină un spațiu al relaxării a devenit la fel de importantă, precum amenajarea altor încăperi din locuință, iar opțiunile sunt nelimitate, în funcție de spațiu și preferințe.

Tendințele anului 2022 în designul de interior

Tendințele anului 2022 în designul de interior aduc în prim plan spațiile calde, primitoare și confortabile. O atenție tot mai mare se acordă materialelor naturale și mobilierului sustenabil, dar și unicității spațiilor, o caracteristică definitorie în tendințele din acest an, pe care cu siguranță trebuie să o exploatezi!

Oaza mea de liniște și relaxare: Amenajarea curții pentru primăvară

Soarele a început să își arate tot mai mult razele și, chiar dacă, încă este puțin timid, în scurtă vreme el își va intra pe deplin în drepturi, iar noi ne vom putea bucura de momente frumoase în grădină sau pe terasă. Așadar, prin acest articol îți venim în ajutor cu câteva recomandări și idei pentru amenajarea curții.

Minimalism vs. maximalism

Asociat cu celebra expresie „Less is more”, minimalismul este un curent estetic definit printr-un decor simplu, aerisit și luminos, realizat din forme simple și curate. Pe de altă parte, maximalismul este opusul minimalismului și face uz de obiecte voluminoase, texturi dintre cele mai diverse și culori puternice, prin combinarea mai multor stiluri și culturi.

Amenajarea locuinței în culori îndrăznețe și vibrante

Spațiile din locuința ta pot fi puse în valoare cu ajutorul culorilor. Însă, de cele mai multe ori alegerea acestora poate fi dificilă. Culorile vibrante și îndrăznețe conferă cu siguranță o personalitate aparte și un aer plin de viață oricărei încăperi, dar este important să țineți cont de câteva aspecte atunci când lucrați cu nuanțe expresive.

Lemnul în designul interior

Lemnul este unul dintre cele mai utilizate materiale în amenajarea locuințelor datorită versatilității sale. Acesta poate fi ușor asortat cu o vastă combinație de culori și se potrivește oricărui stil de design interior. Mai mult decât atât, lemnul va rămâne mereu în trend, deci este o alegere cu care nu poți da greș niciodată.

Cum să îți alegi canapeaua potrivită?

Canapeaua este una dintre cele mai importante piese de mobilier pentru casă, deoarece este locul nostru special pentru momentele de relaxare și socializare. Astfel că, ea trebuie aleasă în funcție de nevoile tale, dar și de spațiul disponibil.
Atunci când îți renovezi sau amenajezi livingul, încearcă să alegi prima data piesele de mobilier, nu culoarea vopselei, deoarece îți va fi mai ușor ulterior în alegerea mobilierului, nefiind condiționat de o anumită paletă cromatică.