Sfaturi practice pentru amenajarea bucătăriei tale de vis

Sfaturi practice pentru amenajarea bucătăriei tale de vis

În ceea ce privește amenajarea bucătăriei, cel mai important sfat pe care ți-l putem oferi este acela de a începe cu o schiță și o listă a dotărilor de care nu te poți lipsi, ținând cont de spațiul pe care îl ai la dispoziție.

Bucătăriile open space, în stil american, sunt tot mai apreciate și la noi. Acestea sunt perfecte pentru persoanele sociabile și cei care se bucură des de oaspeți. Poate cele mai mari avantaje al acestui tip de bucătărie sunt efectul vizual pe care îl creează și fluidizarea spațiului. Într-o astfel de bucătărie te vei mișca mult mai ușor și te vei putea bucura și de o luminozitate mai mare.
Principalul aspect de care ar trebui să ții cont în amenajarea unei bucătării open space este uniformizarea spațiului – să păstrezi un design unitar între bucătărie și living.

Bucătăriile lungi și înguste, adesea întâlnite la apartamente, pot părea niște spații greu de amenajat, dar nu te lăsă descurajat(ă)! Alege culori calde, uși glisante și mobilier practic, care, în funcție de posibilitățile pe care le ai, poate fi dispus pe un perete sau pe ambii. Nu îți recomandăm, totuși, să încarci bucătăria cu foarte multe obiecte. Pentru a mai câștiga spațiu poți înlocui aragazul cu un cuptor electric și o plită încorporabilă.

În ceea ce privește cromatica, îți recomandăm să alegi culori calde pentru gresia și faianța din bucătărie, dacă vorbim de spații mai mici, precum bucătăriile de apartament. Culorile închise sau cele mai îndrăznețe se pretează unor spații suficient de generoase. Pentru a păstra un aspect aerisit bucătăriei, îți recomandăm să nu combini mai mult de două culori și să creezi contrast între mobilier și gresie/ faianță.

Combinații cromatice cu care nu vei da greș
1. Alb – nu numai că îți va permite să integrezi cu ușurință și alte nuanțe, dar va crea și senzația de spațiu generos. Mai mult, bucătăriile albe sunt versatile și nu se vor demoda niciodată.
2. Gri/ lemn – dacă îți dorești să abordezi un stil modern în amenajare, cu această combinație cromatică nu vei da greș!
3. Roșu/ alb – creează câteva puncte centrale în bucătărie cu nuanțe de roșu, fie prin scaune sau obiecte de decor, fie prin electrocasnice.
4. Verde/ lemn – dacă îți dorești o ambianță plăcută și relaxantă în bucătărie, îți recomandăm cu drag să optezi pentru aceste nuanțe.
5. Albastru/ lemn/ alb – o alegere îndrăzneață, cu care nu poți da greș, și, care, ne duce cu gândul la vacanțele de la mare.

Cum aleg electrocasnicele?
Electrocasnicele încorporabile au câștigat tot mai mult teren în fața electrocasnicelor individuale, datorită aspectului uniform pe care îl creează în bucătărie, dar înainte de a alege, haideți să vedem care sunt principalele avantaje și dezavantaje ale fiecărui tip disponibil pe piață.

Electrocasnicele individuale sau independente
Libertatea de instalare este principalul avantaj pe care vi-l oferă acest tip de aparat, deoarece poate fi montat oriunde doriți. Alegerea unui model nu ar trebui să vă dea mari bătăi de cap, ele sunt atent lucrate și veți putea opta între modele și culori variate, tocmai pentru că sunt piesele principale dintr-o bucătărie. Nici instalarea lor nu va presupune efort prea mare, fiind de obicei mai ușor de instalat.

Electrocasnicele încorporabile
Acestea sunt proiectate pentru a fi integrate în interiorul unui dulap, având scopul de a face din bucătărie un spațiu uniform în care electrocasnicele să nu se distingă de mobilier. Principalul avantaj pe care îl oferă este faptul că nu trebuie să depindeți de dimensiunile aparatelor, deoarece mobilierul poate fi lucrat în funcție de acestea.

Electrocasnicele semi-încorporabile
Acest tip de electrocasnice combină avantajele celorlalte două tipuri menționate mai sus – utilizarea spațiului într-un mod practic și crearea unei ambianțe uniforme.

Dacă ești în etapa de (re)amenajare a bucătăriei, sperăm ca sfaturile de mai sus să îți fie de folos. Ideea principală este aceea că, înainte de alegerea designului și a decorului, trebuie să ții cont de nevoile pe care le ai.

Pe hausa.ro găsești o gamă variată de mobilier, accesorii și electrocasnice premium, într-o gamă variată de modele și culori pe care te invităm să le descoperi!

Specialiștii Hausa îți stau cu drag la dispoziție pentru întrebări și asistență.