Sfaturi și idei practice pentru amenajarea dormitorului

Sfaturi și idei practice pentru amenajarea dormitorului

Amenajarea dormitorului în funcție de spațiul disponibil

Cu cât încăperea este mai mare, cu atât opțiunile sunt mai vaste. Însă, nici o încăpere mai mică nu este de negljat, deoarece poate fi transformată într-un cameră cu personalitate.

În primul rând, vă recomandăm să alegeți piesele esențiale de mobilier, lăsând la urmă decorațiunile, piesele mici de mobilier și textilele. Dacă dispuneți de suficient spațiu, amplasarea mobilierului nu ar trebui să fie foarte dificilă, dar dacă vorbim de o cameră mică, de apartament, puteți lua în considerare paturile rabatabile și dulapurile înguste și înalte. Într-un dormitor de dimensiuni reduse (4-5 metri pătrați) nu este recomandat ca patul să acopere mai mult de jumătate din suprafață, iar dacă acesta este și îngust, vă recomandăm să așezați patul într-un colț. Cuvântul cheie în amenajarea cu succes a spațiilor mici este minimalismul.

În cazul dormitoarelor mari de 9-12 metri pătrați puteți adăuga mai multe piese de mobilier, precum o măsuță de toaletă, un fotoliu relaxant sau chiar un taburet lângă pat, pentru depozitarea pernelor sau a altor textile. Mai mult decât atât, puteți alege chiar și piese de mobilier impozante, din lemn masiv, pentru un plus de eleganță și personalitate.

Stiluri de amenajare
Alege întotdeauna stilul de amenajare care îți reflectă cel mai bine personalitatea, fie că este vorba de stilul modern, clasic, minimalist sau rustic.

Dormitorul modern este caracterizat prin linii drepte, clare și culorile neutre. Poți opta pentru piese de mobilier statement, mai îndrăznețe, dar și pentru accesorii deosebite care să aducă un plus de culoare încăperii. Îți recomandăm combinarea texturilor și materialelor, precum lemnul, metalul și sticla.

Dormitoarele clasice sunt caracterizate prin eleganță și rafinament. Dacă în cazul stilului modern am vorbit despre pete de culoare, în cazul stilului clasic vă recomandăm să mergeți pe culori neutre, clasice la rândul lor. Piesele de mobilier din lemn masiv sunt des utilizate, iar detaliile subtile de auriu și argintiu vor aduce o notă luxuriantă dormitorului. Tot aici, vă recomandăm să optați pentru un candelabru cu aspect unic și decorațiuni cu detalii aparte.

După cum bine știți, celebra sintagmă „Less is more” este cea care descrie cel mai bine stilul minimalist. Pe lângă aspectul vizual plăcut pe care îl oferă, minimalismul are și efecte pozitive asupra stării de bine. Mobilierul și decorațiunile sunt simple, cu linii clare, iar culorile abordate sunt neutre. Nu se exagerează cu decorațiunile și ornamentele.

Stilul rustic este tot mai abordat în ultima perioadă, datorită aspectului cald și primitor pe care îl oferă. Lemnul este unul dintre principalele materiale abordate în cazul acestui stil, recomandarea noastră fiind să optezi pentru mobilierul din lemn masiv. Mai mult, paleta de culori utilizată în amenajare ar trebui să fie inspirată din natură, ne referim aici la culori precum verde, galben sau maro. Specifice acestui stil sunt și textilele din fibre naturale. Așadar, îți recomandăm să alegi perdele și cuverturi din bumbac, in sau lână.

Tips & Tricks pentru o amenajare inedită
Utilizează tapetul pentru a scoate în evidență un element, precum patul, oglinda sau altă piesă de mobilier din încăpere. Totuși, încearcă să găsești un echilibru și să nu utilizezi excesiv tapetul, pentru a nu încărca excesiv camera.
Amenajează un colț de relaxare, cu ajutorul unui fotoliu și, de ce nu, chiar o bibliotecă și un covor moale, de blană.
Caută obiecte decorative inedite, care să scoată dormitorul din anonimat. Ne referim aici la tablouri, statuete și alte elemente de decor.

Pe hausa.ro găsești o gamă variată de mobilier, accesorii și chiar electrocasnice aparținând stilului modern, clasic, minimalist sau chiar rustic, trebuie doar să îl alegi pe cel potrivit pentru tine.

Specialiștii Hausa îți stau cu drag la dispoziție pentru întrebări și asistență.